NETrevaló - iránytű a világhálón
NETREVALÓ.HU MODELLVILÁG.HU CELEBMAGAZIN.HU OLDAL.INFO DIGILAB FOTÓ FOTÓBLOG
Főoldal | Regisztráció | ModellVilág Bejelentkezés | Linkajánlás


keresés: 
  Tartalom: 10018 link, 5793 info

Receptek
A legjobb tippek |  Desszertek |  Egyéb főételek |  Előételek |  Halételek |  Húsételek |  Koktélok, alkoholmentes |  Koktélok, alkoholos |  Levesek |  Mártások, szószok |  Saláták, köretek |  Sütemények, édességek |  Szárnyasok |  Szendvicsek, hidegételek |  Tésztafélék | 

Legfrissebbek Legjobbak

Dunai halászlé (10)
Hozzávalók: 1 kg apróhal, személyenként 2 szelet ponty, 25 dkg halbelsőség, 3 fej vöröshagyma, 1 kanál pirospaprika, száraz kockatészta és só.

Az apró halat és a hagymákat megtisztítjuk, majd egy nagy lábasba rakjuk apró rétegekben: hagyma - hal - hagyma, stb. Teleöntjük vízzel a lábost, majd megszórjuk 1 evőkanál sóval és szépen lassan főzzük kb. fél órán át. Ezután beletesszük a halszeleteket, a belsőséget és kb. 15-20 percig továbbfőzzük. Majd némi tésztával megspékelve tálaljuk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Papaja citrommal (10)
Hozzávalók: 1 papaja, porcukor, citromlé.

Meg kell mosni a papaját, majd hosszában kettévágni. Evokanállal kaparjuk ki a belsejét, majd vágjuk szeletekre, mint a sárgadinnyét! Kis citromlét rá, majd porcukor, ezután így hidegen tálalhatjuk is! :)

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Pekingi pulykamell (10)
Hozzávalók: 8 szelet pulykamell, 1 kiskanál gyömbér, 70 dkg sárgabarack, 1 kiskanál őrölt szerecsendió, 1 kiskanál fahéj

A csirkeszeleteket megsózzuk, a gyömbér felével beszórjuk, és hagyjuk állni egy kicsit. Lehúzzuk a sárgabarack bőrét (forróvíz után könnyebb), majd kimagozzuk és félbevágjuk. Melegítünk kb. fél liter vízet és beleszórjuk a megmaradt gyömbért és a szerecsendiót, plusz a fahéjat, valamint a barackot és kb. 10 percig főzzük. Ezután lehűtjük és átpasszírozzuk valamilyen szűrőn. A húst megsütjük, szépen lassan, majjd elkészülte után leöntjük a barackpürével és párolt rizzsel (ha lehet, akkor barnával) tálaljuk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Gesztenyetrio (5)
Hozzávalók: piskóta totalap, 1 csomag vanília pudingpor, fél liter tej, 1 csomag vaníliás cuko, 2 eevőkanál kakaó, 25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál rum és meggy vagy málnalekvár.

A vanília pudingport a tejjel együtt főzzük, majd lehűtjük és megfelezzük, miután 10-10 dkg vajjal kikeverjük. Az egyik felébe rakjuk a vaníliáscukrot, míg a másikba a kakaót keverjük. Két tésztalapot rakunk egymás mellé, és megkenjük csokikrémmel. A másik 2 lapot a tetejére fektetjük, majd vaníliáskrémmel vonjuk be. Az 5. lapot porrá tördeljük és annyi gyümőlcslekvárral össze, hogy egészen puha legyen, majd a tetejére vaníliakrámet kenünk. A megmaradt 5 dkg vajat és a rumot a gesztenyemasszával összekeverjük, és a krumplipréssel a tészta tetejére nyomjuk. Majd valami hideg helyen hagyjuk az egészet állni, hogy a tésztalapok teljesen megpuhuljanak, majd egy késsel nagyjából 3x3 centis kockákra vágjuk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Tavaszi karalábésaláta (9)
Hozzávalók: 4-5 fej zsenge karalábé, 1 csomag újhagyma, só, őrölt fehér bors, kis borecet, 4-5 evőkanál olaj

A karalábét meghámozzuk, majd lereszüljük és összekeverjük a zöld részéveé együtt apróra vágott hagymával.Nyugodtan bele lehet tenni, néhány hosszúkásra vágott karalábélevelet is. Ezután megsózzók, majd egy kevés borecettel meglocsoljuk, miután betesszük pár órá a hűtőbe. Tálalás előtt pedig keverjük össze az olajjal.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Sült apróhal (9)
Hozzávalók: 1 kg tisztított apróhal, só, 2-3 evőkanál citromlé, 6 gerezd pépesre nyomott fokhagyma, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, fejessaláta-levelek

A halat a sóval, a citromléval és a fokahagymával együtt keverjük össze és hagyjuk állni 1-2 órát, miközben néhányszor azért megkeverjük. Ezután a halakat forgassuk meg a tojásban, majd a zsemlemorzsában, majd süssük ropogósra azokat olajban. Egy tálat megteríthetünk a káposztalevelekkel és ezen tálalhatjuk a halat.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Erdélyi galuska (10)
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 10 dkg parmezánsajt, só, kevés pirospaprika, 2 csokor kapor

A lisztből, a tojásokbó és a reszelt sajtból, egy kevés só és víz hozzáadásával tésztát keverünk, amiből a galuska lehet. Ehhez hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, de nem keverjük el teljesen , mert akkor jó, ha egy kicsit csomós marad. Nagyjából fél órát állni hagyjuk, majd a forró és már megsózott vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Miközben fő a galuska a szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, ezután a bőrkéjét kiszedjük. A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban és egy forró tálra öntjük, amit pirospaprikával összekevert, forró tejföllel megcsolunk. Ezután ennek a tetejére szórjuk a szalonnabőrkét, valamilyen salátát készíthetünk még mellé és tálalhatjuk is.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Narancsos kacsa (10)
Hozzávalók: Személyenként 2 kacsacomb, 1 kis fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 3 narancs, 3 dl fehérbor, fél deci narancslikőr, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 evőkanál cukor, 1 kiskanál liszt, só, őrölt bors

A combokat megsozzuk és megborsozzuk. A vöröshagymát karikára, a sárgarépát szeletekre vágjuk és egy előre megolajozott tepsibe vagy tűzálló tálra rakjuk. A kacsadarbokat a haygmás répára heéyezzük, kevés vizet öntünk alá, majd szépen, lassan (közepesen melegen) 40-50 percig sütjük. Időnként petrsz pótolni kell a vizet alatta. A narancsokat nagyon vékonyan hámozzuk meg, úgy hogy a fehér része is megmaradjon, majd kifacsarjuk a levét, miközban a héját csíkokra szeleteljük. A narancslébe öntjük a bor felét, majd, igény szerint megcukrozzuk, hozzáadjuk a narancs héját, majd kb. 5 percig főzzük. Miután levettük hozzákeverjük a likőrt. A kacsát kivesszük a sütőből, a levet leszűrjük és hozzákeverjük a narancsléhez, belekeverjük a paradicsonypürét és felforraljuk. A bor másik felét simára keverjük a liszttel, amivel besűrítjük a pecsenyelét, kiforraljuk és a kész mártást a húsra öntjük, majd az egészet párolt rizzsel körítve tálaljuk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Brittany

Ananászdaiqui (8)
Hozzávalók: 40 dkg ananász, 150 ml grapefruit-lé, 2-3 jégkocka, ízlés szerinti édesítés

Az egészet belerakjuk a turmixba, és nagyjából egy percig keverjük a legmagasabb fokozaton. A krémszeru italt édesítjük, majd két pohárba osztjuk szét és egy-egy ananászszeletet tuzünk a szélükre.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Eperfli (8)
Hozzávalók: 25 dkg földieper (akár gyorsfagyasztott is), 4 evokanál citromlé, 6 evokanál narancslé, 25 dkg aludttej, édesíto, jégkocka, valamint néhány eperszem díszítésként

Az epret, a citromlevet és narancslevet krémszeruvé mixeljük. Majd hozzáadjuk az aludttejet édesítjük és jégkockákat dobunk hozzá. Kiöntjük 2 pohárba és a szélére tuzünk két epret.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Gyümölcs Frappé (10)
Hozzávalók: 25 dkg földieper, málna, szeder, áfonya, piros és fekete ribizli vegyesen (akár mirelit is), 3 dl hűtött tej, 6 evőkanál narancslé, édesítés ízlés szerint

A gyümölcsöket krémszerűvé mixeljük, majd leszűrjük. Összekeverjük a tejjel és a narancslével, majd édesítjük. Két pohárba széttöltjük és díszítjük a poharak szélét valameilyen gyümölcsdarabkákkal.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Kiwwi-körtemix (0)
Hozzávalók: 2 db érett kiwi, azaz kb. 20 dkg, ugyanennyi körte, fél liter grapefruitlé, 3 evőkanál körtepulp (gyümölcshús), 2 db jégkocka

A kiwiket és a körtéket meghámozzuk, a körte magházát kidobjuk. Minden bedobunk a turmixba és krémszerűvé mixeljük, majd két pohárba töltjük, amelyek szélét gyümölcsszeletekkel díszítjük.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Fagyi, parfé (2)
Hozzávalók:

Ha fagyit vagy parfét készítünk, akkor tálalás előtt egy órával vegyük ki a mélyhűtő részből és tegyük át a hűtő részbe. Így sokkal kellemesebben lesz hideg.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Parfé (10)
Hozzávalók:

Könnyebben lesz szeletelhető, ha a kést előbb melegvízbe mártjuk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Fagyi (8)
Hozzávalók:

Ha a jégkockatartóban készítünk fagyit, akkor könnyebben kiszedhetjük, ha rövid időre langyos vízbe rakjuk az alját. Természetesen ez az egyszerű jégkockára is igaz. :)

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Gyümölcsök (5)
Hozzávalók:

A gyümölcs megőrizheti a színét hámozás után is, ha citromos vízben áztatjuk egy kicsit.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Banán (8)
Hozzávalók:

Banánt soha ne tároljunk hűtőszekrényben, mert nem kifejezettem szereti a hideget és persze nem is olyan ízletes hidegen.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Sárgadinnye (3)
Hozzávalók:

Ha kicsit ízetlennek találjuk a sárgadinnyét, akkor öntsünk rá némi citromlevet, majd szórjuk meg egy kis édesítővel.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Narancs (0)
Hozzávalók:

Tovább eláll a narancs, ha minden darabot külön selyempapírba csomagolunk.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Ananász Daiquiri (5)
Hozzávalók: 3 cl friss citromlé, 1 cl ananászszirup, 5 cl Lamb's pale Gold rum, 1 szelet, kb. 1 cm vastag ananász szelet

Jégreszelékkel összekeverjük a hozzávalókat és mixerben összerázzuk, majd jégreszelékkel előkészített pohárba öntjük.

Küldd el ismerősödnek! Beküldő: Adam

Magyar Fotósok, Filmesek Társasága

NETrevaló

Cégadatbázis
Cégadatbázis főoldal
Regisztráció cégeknek
Bejelentkezés cégeknek
Részletes keresés

egészségügy, gyógyászat
élelmiszer, mezőgazdaság
építőipar, ingatlan, lakás
gépgyártás, egyéb ipar
irodatechnika, papíripar
járművek és alkatrészeik
kiskereskedelem
média, hirdetés, nyomda
nagykereskedelem
oktatás, tudomány
pénzügy, befektetés
szállítás, szállítmányozás
számítástechnika, internet
szolgáltatások
szórakoztatás, sport
távközlés
textil-, ruha, bőripar
utazás, vendéglátás

Kikapcsolódás
Bölcseletek
Horoszkópok
Teszteld magad!
Viccek
Egyéb humor

Hasznos lehet
Évfordulók
Okosságok
Receptek

Galéria/Képeslap
Animációk
Flash
Képek
Háttérképek
Képernyőkímélők

Szavazás
Melyik fő rovat a legszimpatikusabb?
 Linkgyűjtemény
 Saját linkek
 Kikapcsolódás
 Hasznos lehet
 Galéria/Képeslap
 Linkgyűjtemény toplisták
Szavazások állása

Linkgyűjtemény toplisták
Magyar toplista
Külföldi toplista
Összesített toplista

Felhasználóink
Regisztrált tagok: 9372
Jelenlegi látogatóink: 82
Akikből bejelentkezve: 0
eXTReMe Tracker
Médiaajánlat | Impresszum | Adatvédelem | e-mail  Látogatók: 530199 Oldalletöltések:212721

websas.hu Enveco Free Stat Enveco Free Stat
Kattints a hirdetésre
Kattints ide